Fregata canadiana "HMCS Fredericton" (F337), integrata in Gruparea Navala Permanenta NATO din Marea Mediterana (SNMG-2), soseste vineri in Portul Constanta pentru o escala de trei zile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Statul Major al Fortelor Navale (SMFN), citat de Agerpres, pe parcursul vizitei la Constanta, comandantul flotei canadiene din Oceanul Atlantic, comandorul Craig Baines, va avea intalniri oficiale cu comandantul Flotei, contraamiralul de flotila Daniel Capatana, si cu alti oficiali ai Marinei Militare Romane.

"In perioada escalei, marinarii militari romani si canadieni se vor antrena, in cadrul unor ateliere de lucru comune organizate la bordul navelor, pentru perfectionarea tacticilor si procedurilor de actiune, specifice luptei antisubmarin si operatiilor de supraveghere a traficului maritim, care vor fi puse in practica pe mare in perioada urmatoare", se precizeaza in comunicatul de presa.

Gruparea navala NATO SNMG-2 este alcatuita din sase nave de lupta din Canada, Franta, Grecia, Marea Britanie, Olanda si Turcia si este comandata de contraamiralul german Jorg Klein.

Misiunile SNMG-2 in Marea Neagra se inscriu in sistemul masurilor de aparare colectiva al aliatilor NATO si reflecta flexibilitatea Aliantei de a desfasura activitati specifice domeniului maritim, iar la actiunile din Marea Neagra ale gruparii participa Fregata Regina Maria si Corveta Reshitelni, din Bulgaria.