Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis au inchis, in ultima perioada, doua depozite de alimente din judet, dupa ce au descoperit in acestea carne tratata cu diferite medicamente, transmite Mediafax.

Directorul DSVSA Timis, Adrian Popa, a declarat, marti, in cadrul unui seminar organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, ca inspectorii institutiei pe care o conduce au dispus sistarea activitatii a doua depozite de alimente, dupa ce inauntru au descoperit carne tratata cu "substante medicamentoase".

"Noi incercam sa acoperim toate domeniile si sa intram pe intreg teritoriul judetului, in asa fel incat pana la sarbatorile pascale sa avem un tablou cat mai clar in ceea ce privese siguranta alimentelor. In diverse sectoare, am gasit atat pe palierul de sanatate animala cat si pe cel de comercializare a animalelor, care au fost tratate cu anumite substante medicamentoase, pe care le-am oprit in a ajunge in reteaua de procesare, la consumul uman. In Timis, unitatile de industrie alimentara, de depozitare, sunt unitati foarte bine puse la punct, ele au fost controlate mult nu doar de noi, ci si de autoritati din afara tarii. La marii producatori de alimente lucrurile stau bine. Nu am avut probleme majore in ceea ce priveste sanatatea animala", a declarat Popa.

El a precizat ca astfel de controale se vor intensifica, odata cu apropierea sarbatorilor pascale.

Seminarul-dezbatere cu tema "Prevenirea si combaterea incalcarii normelor privind siguranta alimentelor si protectia consumatorului. Asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica. Legea Antifumat" a fost organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis sub egida Institutiei Prefectului Judetului Timis, in colaborare cu Inspectoratul de Politie al Judetului Timis, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Timis.