DIICOT analizeaza documentele prezentate de presa pentru a decide daca vor ajuta in anchetele aflate in defasurare sau chiar in cele deja incheiate, a declarat seful Directiei pentruDigi24.

Daniel HorodniceanuFoto: Mediafax

"DIICOT va face o analiza pe ceea ce a avut sau are in lucru in acest moment pentru a verifica daca existau necunoscute si daca putem corobora cu ceea ce va aparea in spatiul public in perioada urmatoare. Pe de alta parte, posibilitatile cele mai mari de analiza le-ar avea Oficiul pentru Spalarea Banilor care ar trebui sa supuna unei analize toate aceste date pe care sa le proceseze si sa ne furnizeze informatia procesata pentru ca asta este ordinea de competenta", a declarat Daniel Horodniceanu, procuror sef al parchetului antimafie.

Avem deja peste 100 de nume din Romania a declarat Paul Radu, jurnalist Rise Project,pentru Digi24, in contextul dezvaluirilor privind firmele offshore din Panama Papers.

Sefi de stat, politicieni influenti, miliardari, nume mari ale sportului mondial si celebritati din intreaga lume folosesc paradisuri fiscale pentru a isi ascunde averile, arata o investigatie jurnalistica realizata in comun de 107 institutii media, dupa ceea ce pare a fi cea mai mare scurgere de informatii despre afacerile off-shore din istorie - asa-numita afacere "PanamaPapers".

Un numar record de 11,5 milioane de astfel de documente s-au scurs din arhivele secrete ale societatii de consultanta Mossack Fonseca dinPanama, o societate de avocatura specializata in consultanta pentru crearea companiilor off-shore.

Documentele arata cum peste 214 mii de societati off-shore, crete sau administrate de Mossack Fonseca in 21 de paradisuri fiscale in perioada 1977-2015, au avut ca beneficiari pe unii dintre cei mai influenti si bogati oameni din lume