O fregata canadiana a ajuns luni in Marea Neagra, pentru exercitii navale organizate in comun cu echipaje din Romania, Bulgaria si Turcia, in cadrul masurilor NATO de a oferi garantii regionale de securitate pe fondul activitatilor militare ruse, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fregata canadiana Fredericton va efectua exercitii navale alaturi de echipaje militare din Romania, Bulgaria si Turcia, in cadrul operatiunii "Garantare" ("Reassurance"), desfasurata in cadrul masurilor NATO de protejare a aliatilor din centrul si estul Europei.

Conform site-ului bulgar Novinite.com, la exercitii va participa fregata romaneasca "Regina Maria", precum si nave militare din Bulgaria si Turcia.

"Manevrele navale au rolul de a intensifica interoperabilitatea la nivelul Aliantei Nord-Atlantice, prin cresterea nivelului de familiarizare si a increderii intre echipaje", a comunicat Ministerul canadian al Apararii.

Fregata Fredericton inlocuieste nava militara canadiana Winnipeg, care tocmai a parasit Marea Neagra dupa o misiune de sase luni.

Alianta Nord-Atlantica a intensificat in ultimii ani misiunile maritime, terestre si aeriene in Europa Centrala si de Est, pe fondul tensiunilor cu Rusia.