Un numar de 37 de cetateni straini au fost depistati in situatii ilegale, cei mai multi in Bucuresti si judetele Dolj si Timis, in perioada 28 martie -1 aprilie 2016, in urma efectuarii mai multor actiuni si controale, atat cu forte proprii cat si in cooperare cu structuri avand atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, se arata intr-un comunicat transmis sambata de Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) si citat de Agerpres.

Dintre acestia, 12 au intrunit conditiile necesare prelungirii dreptului de sedere, pentru 16 au fost dispuse masuri de parasire a teritoriului Romaniei, sase au solicitat o forma de protectie internationala, iar pentru ceilalti s-au dispus alte masuri.

Pentru noua persoane au fost organizate misiuni de indepartare sub escorta de pe teritoriul Romaniei. La iesirea din tara, pe numele acestora a fost aplicata masura de nepermitere a intrarii in Romania, in conformitate cu prevederile OUG 194/2002, privind regimul strainilor in Romania.

Politistii au aplicat 114 sanctiuni contraventionale cu avertisment si amenda, in valoare totala de 27.025 de lei, cetatenilor straini care nu au respectat legislatia in domeniul migratiei.

In domeniul azilului, in aceeasi perioada, au fost depuse un numar de 23 de solicitari pentru acordarea unei forme de protectie internationala in Romania. Cele mai multe persoane sunt din Irak, Siria si Bangladesh.