Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, ca liberalii se vor opune, in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, interzicerii filmarii votului cu bile.

Alina GorghiuFoto: Hotnews
  • Amintim ca deputatii vor sa interzica jurnalistilor sa filmeze votul secret cu bile, urmand ca in sedinta Biroului Permanent de luni sa se ia in discutie modificarea articolului din Regulament referitor la accesul presei in sala de plen, potrivit stenogramei BP. Discutiile consemnate in stenograma Biroului Permanent au avut loc miercuri, ora 15.00, dupa ce plenul Camerei a respins cererile DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Sebastian Ghita. Votul a fost secret cu bile, potrivit Regulamentului.

"La Camera, luni, se discuta in Biroul permanent interzicerea filmatului votului cu bile. (...) Ne intoarcem la platforma cu care PSD ne-a obisnuit de 26 de ani, de fapt la platforma partidului care inainte de 1989 reusea sa cucereasca mintile multor oameni din Romania. Nu e o gluma, vorbim de interzicerea in Romania a unei activitati cat se poate de normale facute de presa, anume aceea de monitorizare a activitatii si a votului parlamentarilor din Romania. Daca noi azi ne punem problema sa ajungem la tot felul de acte de cenzura, asa cum mai deunazi voia domnul Dragnea prin legea defaimarii, inseamna ca n-am invatat nimic din ideea de democratie in Romania. Votul nu ar trebui sa fie unul secret in cazul ridicarii de imunitati", a spus Gorghiu, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a amintit ca PNL a depus un proiect de lege in urma cu peste doi ani care prevedea ca votul la ridicarea imunitatilor sa nu fie unul secret.

"In Biroul permanent, evident ca ne vom opune, dar majoritatea apartine aceleiasi structuri politice, motiv pentru care asteptati-va ca, in ciuda protestelor noastre, sa va fie interzisa inclusiv posibilitatea de a filma aceste voturi", a completat copresedintele PNL.