Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat vineri ca are doar relatii profesionale cu cei care s-au inscris in competitia pentru conducerea Ministerului Public, potrivit Agerpres.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

'Nu comentez propunerea. Am lucrat cu toti cei patru candidati in cei 20 de ani de cariera si am doar relatii profesionale cu colegii participanti la procedura. Niciunul din candidati nu are relatii personale cu membri ai familiei mele', a afirmat Kovesi, intrebata despre nominalizarea lui Augustin Lazar pentru functia de procuror general.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorul general al PICCJ este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Pe 22 martie, ministrul Raluca Pruna s-a intalnit cu cei patru candidati care s-au inscris in cursa pentru functia de sef al Ministerului Public: Gheorghe Ivan - procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Oana Schmidt-Haineala - procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov si membru al CSM, Augustin Lazar - procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia si Codrut Olaru - adjunct al procurorului general al PICCJ.