La Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti s-a inregistrat un dosar avand ca obiect savarsirea a doua infractiuni de loviri si alte violente, constand in agresarea, la data de 30 martie 2016, a doua tinere de origine siriana, in varsta de 17 ani, de catre mai multe persoane, informeaza un comunicat de presa al Parchetului General.

Cauza s-a constituit ca urmare a sesizarii din oficiu de catre organele de politie din cadrul Sectiei 8 in legatura cu incidentul petrecut in ziua de 30 martie 2016, in jurul orelor 17.00 - 17.30.

Potrivit sursei citate, doua adolescente au fost acostate pe Calea Mosilor de un grup de 5 persoane necunoscute (dintre care doua de sex masculin si trei de sex feminin), care le-au smuls baticul de pe fata si le-au agresat fizic, tragandu-le de par si provocandu-le leziuni minore la nivelul mainilor si fetei, care nu au necesitat ingrijiri medicale.

Pana in acest moment persoanele vatamate nu au formulat plangere prealabila in cauza.

La randul sau, Politia Romana precizeaza, intr-un comunicat, ca incidentul s-a produs in data de 30 martie, in jurul orei 18,00, iar ulterior acestui fapt, una dintre tinerele agresate, insotita de tatal ei, s-a prezentat la sectie unde a relatat evenimentul.

"Acestia, insotiti de politisti, s-au deplasat la locul unde a avut loc incidentul, zona in care a fost identificata si cea de-a doua tanara (...). Tinerele au declarat verbal ca la iesirea dintr-un fast-food aflat in zona au fost interpelate de 5 tineri necunoscuti, 2 fete si 3 baieti, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, care au avut un comportament agresiv fata de ele si le-au adresat de asemenea cuvinte jignitoare", se mentioneaza in comunicatul Politiei, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, parintii celor doua tinere au refuzat sa depuna plangere in acel moment, declarand faptul ca isi rezerva acest drept si, de asemenea, au refuzat prezenta unui echipaj medical care sa le acorde ingrijiri.

Doua tinere musulmane au fost agresate pe strada, joi dupa-amiaza, de un grup de tineri, iar victimele sustin ca atacul a avut un mesaj clar anti-musulman, transmite TVR.

Parintii celor doua fete sustin ca ele se plimbau, in momentul in care un barbat a iesit dintr-un restaurant, le-a amenintat si le-a smuls valurile. Agresorului i s-au alaturat un barbat si trei femei care au inceput sa le insulte pe tinerele musulmane.

Unul dintre atacatori ar fi pulverizat un spray lacrimogen spre ochii fetelor si le-ar fi taiat pe maini cu un cutit.