Casa Alba a anuntat ca va oferi Ucrainei o "asistenta in domeniul securitatii" suplimentara in valoare de 335 milioane de dolari, in urma unei intalniri intre vicepresedintele american Joe Biden si presedintele ucrainean Petro Porosenko, relateaza postul Radio Free Euroe-Radio Liberty, citat de Mediafax.

Ucraina are nevoie urgenta de acest ajutor in contextul unei acute crize economice, dupa ce Rusia a anexat Crimeea in 2014 si este aczata de implicare in conflictul separatist din estul tarii, ceea ce Moscova dezminte.

Washingtonul sustine Guvernul prooccidental de la Kiev, insa si-a exprimat ingrijorarea fata de coruptia din aceasta tara.

Aceste ingrijorari au fost abordate saptamana aceasta, cand Parlamentul ucrainean l-a demis pe procuroul general, acuzat de blocarea unor anchete de coruptie vizand oficiali de rang inalt.

Potrivit Casei Albe, Biden i-a promis lui Porosenko ajutoare suplimentare, cu conditia sa continue eforturile in vederea instalarii unui nou guvern reformist.

O incercare de formarea a unei noi coalitii de guvernare a esuat, saptamana aceasta, dupa ce unul dintre potentialii parteneri a formulat cereri care vizeaza o anulare a unora dintre reformele cerute Ucrainei de Occident.