Deputatul Sebastian Ghita a participat la receptia data de SRI marti seara, 29 martie, dupa sedinta de bilant a institutiei, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Ghita, care este membru al comisiei parlamentare pentru controlul SRI, este inculpat intr-un dosar DNA. In ziua in care Sebastian Ghita a participat la receptia SRI, comisia juridica a Camerei Deputatilor aprobase retinerea sa, dar nu si arestarea preventiva, ambele cerute de DNA. Dupa o zi, plenul Camerei Deputatilor a respins atit retinerea, cit si arestarea preventiva.

Sebastian GhitaFoto: HotNews / DP

Solicitat de HotNews.ro sa explice in ce calitate a participat Sebastian Ghita la receptie, Biroul de Presa al SRI a spus ca "nici nu confirma, nici nu infirma participarea. Membrii Comisiei de Control al SRI sunt invitati la aceasta receptie din oficiu dintotdeauna".

Deputatul Sebastian Ghita a refuzat sa raspunda intrebarilor HotNews.ro.

Reamintim ca Sebastian Ghita este inculpat intr-un dosar instrumentat de DNA, fiind acuzat de savirsirea a două infracțiuni de dare de mita, doua infractiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, santaj si cumpărare de influență. Camera Deputaților a respins miercuri, la o zi dupa ce Ghita participase la receptia SRI, cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive.