Biserica Ortodoxa nu se opune construirii unui lacas de cult al unui cult religios recunoscut de statul roman, a afirmat, joi, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, pentru Agerpres.

Patriarhia RomanaFoto: patriarhia.ro

"Biserica asista la un dialog care se poarta intre doua state, Romania si Turcia, nefiind un factor decident in aceasta problema. Biserica si-a exprimat un punct de vedere cand a fost consultata initial si isi pastreaza acelasi punct de vedere: Biserica Ortodoxa nu se opune construirii unui lacas de cult al unui cult religios recunoscut de statul roman", a declarat Banescu.

El a amintit ca "in oglinda s-a mai pus problema construirii unui asezamant pentru pelerinii romani din Istanbul".

"Trec anual mii de pelerini prin vechiul Constantinopol, actualul Istanbul, si din aceasta perspectiva a avut loc o discutie, anterior, in care s-a avansat aceasta idee. In niciun caz nu se pretinde construirea unei biserici in Istanbul, intrucat exista o biserica romaneasca acolo", a spus Banescu.

Moscheea de la Bucuresti va fi construita, ea ofera mai multe garantii de securitate, au declarat surse din Administratia Prezidentiala.