Cabinetul de ministri din Moldova a miercuri un proiect pregatit de Ministerul Afacerilor Interne prin care se instituie, practic, cenzura Internetului, scrie agora.md. Proiectul isi propune combaterea pornografiei infantile si a terorismului, dar contine mai multe prevederi prin care statul are dreptul sa blocheze site-uri, sa verifice email-urile personale sau sms-urile si permite citirea mesajelor Viber, Telegram sau WhatsApp.

Guvernul include in lista actelor ce urmeaza a fi modificate Legea privind prevenirea si combaterea criminalitatii informatice, unde in art. 7 sunt prevazute obligatii pentru furnizorii de servicii sa pastreze datele legate de traficul de telefonie fixa si mobila de la 180 zile la 1 an, iar traficul de Internet - 6 luni.

Ministerul de Interne argumenteaza initiativa legislativa prin alierea la normele europene, prevazute in diverse directive UE sau ale Consiliului Europei. De asemenea, MAI sustine proiectul de lege prin necesitatea combaterii prnografiei infantile, exploatarea sexuala a copiilor, propaganda razboiului sau terorismului, discriminarea rasiala, ostilitate sau violenta.