Reprezentantii Guvernului considera ca este datoria Parlamentului sa indice sursele de finantare pentru aplicarea legii care modifica indemnizatiile de crestere a copilului. Aceasta in conditiile in care Parlamentul a fost cel care a aprobat miercuri legea prin care este eliminat plafonul maxim al indemnizatiei. "Este datoria celor care fac acest proiect de lege sa vina cu sursele de finantare, pentru ca suntem intr-un cadrul bugetar extrem de strans", a declarat miercuri Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Acesta a precizat ca initiativa legislativa este de maxim interes pentru Romania, insa este necesara gasirea unor surse de finantare, in conditiile in care deficitul asumat nu poate depasi 2,95% in 2016. "In privinta acestei legi, toata discutia se pune in gasirea surselor de finantare. Asteptam precizari in legatura cu aceste surse de finantare. Deficitul asumat de Guvern prin votul Parlamentului - si as sublinia acest lucru - este de 2,95 la final de an. Este un deficit foarte strans, care lasa extrem de putina marja de manevra", a spus Suciu.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat joi, in unanimitate, proiectul de lege care prevede o serie de modificari substantiale la legislatia privind acordarea concediului si indemnizatiei de crestere a copilului. Camera Deputatilor este decizionala, legea va merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis. Guvernul nu este de acord cu aceste modificari, premierul Dacian Ciolos afirmand ca nu vor fi alocati bani pentru majorarea indemnizatiei lunare pentru cresterea copiilor in cazul in care Parlamentul nu furnizeaza precizari cu privire la sursa acestei suplimentari.

Amintim ca, la solicitarea HotNews.ro, Ministerul Muncii a precizat ca estimeaza un impact bugetar de 850 milioane de lei in 2017