Vremea va fi in general frumoasa, iar valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale in ultima zi a lunii martie, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax. Joi se vor inregistra maxime intre 16 si 25 de grade si minime intre 1 si 12 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in nord-vest si la munte, unde doar pe arii restranse vor fi averse slabe de ploaie. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in zona montana inalta si trecator in regiunile vestice si centrale. In orele diminetii, cu totul izolat va fi ceata.

  • La Bucuresti

Vremea va fi frumoasa si mult mai calda decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 7...9 grade.

  • Vineri

Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de calda, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra in general intre 20 si 27 de grade. Va predomina un aspect frumos al vremii, cu cer variabil in regiunile nordice si senin in restul tarii si vant slab si moderat.

Seara si noaptea cerul se va innora temporar in nord, in centru si in nord-est si va ploua local, in special in zona Carpatilor Orientali, unde pe crestele cele mai inalte pot aparea si precipitatii mixte; vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii, cu viteze mai mari la munte in Moldova, Baragan si Dobrogea.

Se vor inregistra temperaturi mai scazute decat in noptile precedente in regiunile nordice, unde se vor apropia de mediile perioadei, iar in restul teritoriului va fi o noapte mult mai calda decat ar fi normal la inceput de aprilie, astfel ca minimele vor fi cuprinse in marea lor majoritate intre 3 si 13 grade.