Cererea procurorului general interimar Bogdan Licu de retragere a titlului de doctor a ajuns la Ministerul Educatiei pe data de 10 martie. Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei, a declarat marti, pentru Agerpres, ca in prezent nu exista cadrul legal explicit pentru a raspunde solicitarii lui Bogdan Licu privind retragerea titlului de doctor. Procurorul general Bogdan Licu a declarat marti ca a cerut ministrului Educatiei sa-i retraga titlul de doctor. Reamintim ca o investigatie publicata de HotNews.ro in august 2015 arata ca Licu ar fi plagiat lucrarea facuta sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

Bogdan LicuFoto: Hotnews

"Am primit o cerere venita dinspre ANI pentru ca dumnealui a depus-o acolo si ANI a directionat-o catre MENCS. Cererea a fost primita de la ANI pe 10 martie. La momentul acela si in acest moment nu exista cadrul legal explicit pentru a raspunde solicitarii domniei sale", a precizat Mirabela Amarandei.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat marti ca a facut o cerere prin care a cerut retragerea titlului de doctor. "Am facut acum aproximativ o luna o cerere adresata ministrului Educatiei, prin care am cerut retragerea titlului de doctor. Am facut acest lucru din motive personale, a fost o decizie grea, dar vreau sa specific ca nu consider ca am plagiat in acea teza de doctorat", a spus Bogdan Licu, la intrarea in sediul CSM.

Bogdan Licu si-a sustinut doctoratul in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazu", institutie aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii, avandu-l ca indrumator stiintific pe fostul vicepremier Gabriel Oprea.