Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, i-a inaintat, marti, presedintelui Klaus Iohannis scrisoarea prin care propune reinvestirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al DNA, dupa primirea avizului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), anunta Agerpres.

Laura Codruta Kovesi si Raluca PrunaFoto: Agerpres

Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justitiei, Raluca Pruna, de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de sef al DNA.

Propunerea pentru reinvestirea in functie a Laurei Codruta Kovesi a fost inaintata CSM de catre ministrul Justitiei pe data de 29 februarie.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Investigarea cazurilor de coruptie la nivel inalt, recuperarea prejudiciilor si confiscarea extinsa se numara printre prioritatile cuprinse in proiectul de management al sefei DNA pentru un nou mandat. Un alt obiectiv important pentru Kovesi este cresterea calitatii in activitatea de urmarire penala si o sustinere activa si profesionista a cauzelor in fata instantelor.