Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, va avea in cursul zilei de luni o intalnire cu seful Corpului de control al prim-ministrului, Valentin Mircea, pentru discutarea raportului privind interventia de la clubul Colectiv si prezentarea punctului de vedere al DSU, scrie Agerpres.

Raed ArafatFoto: Agerpres

Informatia este publicata pe site-ul Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta, mai multe aspecte din raportul Corpului de control al premierului in cazul Colectiv nu corespund cu informatiile existente la nivelul structurii si contin recomandari ce nu concorda cu diferite acte normative sau care reglementeaza proceduri nationale ori internationale.

Interventia de urgenta in urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost in mare parte o actiune necoordonata, cu elemente de improvizatie a autoritatilor, se arata intr-o sinteza a raportului Corpului de control al premierului privind interventia de urgenta la incendiul din clubul bucurestean. Potrivit documentului, absenta coordonarii a fost generata in principal de: 'lipsa de exercitii in caz de urgente majore, neconcordante in legislatie si baza materiala deficitara'.