Trei angajati ai scolii generale din comuna hunedoreana Vata de Jos, intre care si directoarea unitatii de invatamant, sunt acuzati de parintii unui elev ca i-ar agresa pe copii si ca orele de curs nu s-ar desfasura in conditii bune, Politia si Inspectoratul Scolar Hunedoara declansand anchete separate in acest caz, relateaza Agerpres.

Politistii din municipiul Brad, cei mai aproape de comuna mentionata, s-au autosesizat sambata in aceasta speta si au inceput verificarile, in timp ce Inspectoratul Scolar (IS) Hunedoara a demarat o ancheta administrativa, dupa ce parintii copilului au depus o plangere la sediul institutiei.

Potrivit inspectorului scolar general Maria Stefanie, in sesizarea inaintata IS Hunedoara, parintii relatau faptul ca elevii sunt agresati verbal si fizic de catre unii angajati ai scolii, inclusiv de catre directoarea unitatii de invatamant. De asemenea, erau reclamate si alte aspecte negative, printre care si modul in care se desfasoara orele de matematica.

In acest caz a fost formata o comisie alcatuita din mai multi inspectori scolari si un psiholog de la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala.

'Comisia s-a deplasat la unitatea de invatamant, fiind aplicate chestionare elevilor, parintilor si cadrelor didactice. Au fost luate note de relatii de la directoarea unitatii de invatamant, de la cei doi conducatori auto, de la secretarul scolii. Au fost verificate mai multe documente si s-au purtat discutii cu cei vizati', a declarat inspectorul general scolar.

Ea a precizat ca membrii comisiei lucreaza deja la analiza datelor preluate din cele 100 de chestionare aplicate la scoala din Vata de Jos. Raportul final al anchetei administrative va fi prezentat in cursul zilei de luni, 28 martie.

'Daca se confirma faptul ca elevii au fost agresati verbal si fizic, mai ales de catre cei care trebuie sa aiba grija de ei, pozitia Inspectoratului Scolar va fi una cat se poate de ferma si vom lua masurile care se impun, fara nicio retinere. Dar trebuie sa ne asiguram ca au existat asemenea fapte si ca ambele parti sunt ascultate', a spus prof. Maria Stefanie.

Pe de alta parte, Politia Brad a inceput propriile verificari in acest caz, dupa ce parintele unui elev de 12 ani a depus o plangere penala fata de trei angajati ai scolii din Vata de Jos, care sunt acuzati de lovire, alte violente si rele tratamente aplicate minorului. Faptele s-ar fi petrecut in lunile februarie si martie.

In cauza a fost constituit un dosar penal, iar cercetarile vor fi efectuate sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brad, a informat Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara.