Vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, ii solicita Ministrului Educatiei sa puna in dezbatere Codul de Etica, iar acesta sa fie aplicabil pana la debutul examenelor nationale, informeaza Agerpres.

"Adoptarea Codului de Etica pentru invatamantul preuniversitar a fost amanata de patru ani incoace. Si din acest motiv, nu a existat an in care sa nu asistam neputinciosi la fraude, scandaluri in preajma examenelor nationale si incapacitatea de reactie rapida a autoritatilor. Am vazut scoli inconjurate de forte de ordine, profesori, parinti si elevi dusi la DNA pentru declaratii. Aceste experiente rusinoase pentru scoala romaneasca trebuie sa fie prevenite si oprite", a declarat vineri Raluca Turcan.

Noul Cod de Etica trebuie sa fixeze o serie de repere si valori care sa ghideze comunitatea de profesori, elevi si parinti, crede Raluca Turcan.

"Codul ar trebui sa intre in vigoare imediat ce va fi adoptat, nu incepand cu anul scolar 'urmator'. In acest moment, Consiliul National de Etica nu are obiectul muncii! Prin adoptarea Codului de Etica sistemul de invatamant romanesc isi va putea recastiga increderea si prestigiul pe care il merita. O fapta de coruptie va putea fi rezolvata individual, fara sa fie blamati toti profesorii sau toti elevii", mai sustine vicepresedintele PNL.