Ancheta privind incendiul din clubul Colectiv: Procurorii cer efectuarea unui supliment de expertiza    

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 25 martie 2016, 14:41 Actualitate | Esenţial

Incendiul din Colectiv
Foto: Publika.md
Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au solicitat efectuarea unui supliment de expertiza in dosarul incendiului de la clubul Colectiv. Procurorii cer un supliment de expertiza deoarece exista neconcordante si anumite neclaritati in rapoartele de expertiza intocmite de Institutul National de Expertize Criminalistice si INSEMEX Petrosani cu privire la tipul de artificii folosit in club si viteza de propagare a flacarilor, anunta Agerpres, citand surse judiciare.

Potrivit expertizei intocmite de INSEMEX Petrosani, incendiul izbucnit la clubul Colectiv in seara zilei de 30 octombrie 2015 a durat 153 de secunde, iar principala cauza care a dus la propagarea cu rapiditate a flacarilor a fost materialul folosit la antifonarea salii, respectiv spuma poliuretanica.

Specialistii sustin ca spuma poliuretanica este un material periculos, din cauza usurintei cu care se aprinde, a combustibilitatii ridicate si a toxicitatii mari a gazelor de ardere produse. Spuma poliuretanica se descompune in general la 180 de grade Celsius si la aproximativ 300 se autoaprinde. In clubul Colectiv, temperatura a ajuns la peste 600 de grade Celsius, iar la nivelul tavanului au fost peste 1.000 de grade.

Pe de alta parte, conform expertizei tehnice intocmite de un specialist in constructii, in clubul Colectiv au fost folosite materiale usor inflamabile in momentul in care a fost construit tavanul fals, 'ventilatiile, atat pentru aportul de aer proaspat, cat si pentru exhaustarea celui viciat nu sunt pozitionate corespunzator', iar 'instalatiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme'.

In plus, numarul cailor de acces pentru spatii publice aglomerate trebuia sa fie minimum doua, insa la clubul Colectiv exista doar una utilizabila, dar si aceasta neconforma.












Material prezentat de LIDL​

FOTO​ Incearca reteta saptamanii de la LIDL: Sorbet cu fructe de padure, o varianta mult mai putin calorica a inghetatei


Sorbetul este un desert racoritor pe baza de fructe, suc de fructe, apa si zahar, care desi aduce foarte mult cu inghetata, este o varianta mult mai putin calorica insa poate fi la fel de cremos si delicios! Folositi fructe congelate pentru ca sorbetul sa fie consistent si sa va racoreasca instant in zilele toride de vara.
1186 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version