Camerele de supraveghere montate intr-o gradinita privata din centrul Capitalei au surprins mai multe scene in care mai multi copii sunt agresati de catre o femeie care ar fi directoarea institutiei, scrie Digi 24, care prezinta inregistrarile. Inspectoratul Scolar al Capitalei a anuntat ulterior ca gradinita nu era acreditata si autorizata, functionand ilegal.

In imagini se vede cum femeia trage de par un copil si il loveste peste fata, in timp ce tipa la el. Il duce pe copil intr-un loc ferit, unde continua sa il lbruscheze, In cele din urma, il lasa pe copil sa plece, acesta urcand scarile de-a busilea.

In alte imagini, femeia intra in dormitorul copiilori si ia pe sus din pat doi copii, tragandu-i puternic de brat si scotandu-i afara din camera.

Potrivit sursei citate, politia a descins la gradinita din cartierul Cotroceni, in urma plangerilor formulate de parinti, si i-a audiat pe angajatii unitatii de invatamant.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat pentru Digi24 ca gradinita "nu este acreditata si autorizata de ARACIS si functioneaza in afara legii, nu este si nu intra in evidenta ISMB", aratand ca in aceste conditii inspectoratul nu dispune de instrumentele necesare pentru a actiona in acest caz.

"Dar sunt clar autoritatile competente care pot face cercetarea in planul faptelor de violenta si in planul functionarii ilegale a unitatii de invatamant", a mai spus purtatorul de cuvant, adaugand ca este de datoria parintilor sa verifice autorizarea unei gradinite.