Gara Constanta a fost evacuata, joi dimineata, in urma unui apel primit la 112 privind existenta unui bagaj suspect pe peron. La fata locului intervin, in prezent, echipaje ale politiei, pompierilor, jandarmeriei si de pirotehnisti, transmite Agerpres.

UPDATE Alerta legata s-a incheiat la scurt timp dupa ce pirotehnistii au descoperit ca bagajul abandonat intr-un tren era plin cu haine.

Potrivit sefului Politiei Municipiului Constanta, comisar sef Tudorel Dogaru, alarma a fost facuta prin Serviciul 112 de catre personalul trenului de persoane 1 581 sosit de la Bucuresti, la ora 09,30.

"Un controlor de bilete a anuntat ca a gasit un bagaj abandonat dupa ce pasagerii au coborat la Constanta si astfel toate serviciile implicate in astfel de situatii de urgenta s-au mobilizat si au reactionat prompt", a declarat Dogaru.

Seful Politiei Municipale a mai afirmat ca in timpul verificarilor facute in incinta garii au mai fost descoperite alte trei genti cu haine.

"Un bagaj a fost descoperit pe peronul Liniei 1 si alte doua genti cu haine au fost gasite abandonate in grupul sanitar din pasajul subteran, bagajele fiind probabil parasite in timpul evacuarii de urgenta a garii de catre jandarmi, a conchis Tudorel Dogaru.

-----

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Constanta, pasagerii si personalul din Gara Centrala a Constantei au fost evacuati, in jurul orei 10,00, iar fortele de ordine au instituit un perimetru de siguranta in jurul cladirii si peroanelor dupa ce a fost primita o alerta despre un bagaj suspect uitat in pe peron.

In urma inregistrarii apelului la 112 despre bagajul suspect abandonat la fost lansata alarma si au fost activate toate fortele necesare a fi implicate pentru evacuare, securizarea zonei si cercetarea, preluarea si eventuala dezamorsare a coletului suspect.

"Colegii nostri de la serviciul pirotehnic s-au echipat si au plecat la misiune si urmeaza sa vedem cum evolueaza situatia", a mai declarat purtatorul de cuvant al IJP Constanta, Carmen Serbanescu.