In tara noastra este joi zi de doliu national, in semn de solidaritate cu victimele atentatelor de la Bruxelles din 22 martie. Drapelele vor fi coborate in berna, iar posturile de radio si de televiziune trebuie sa isi adapteze programele acestei zile de doliu.

"Este un semn de omagiu si de solidaritate pentru capitala Europei, pentru locuitorii capitalei Europei si un semn care arata aceasta solidaritate pe care si Guvernul Romaniei si Romania o au fata de partenerii nostri europeni de la Bruxelles, dar nu numai", a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, intr-o conferinta de presa.

Ambasada Belgiei la Bucuresti a anuntat ca deschide, joi si vineri, o carte de condoleante in memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles.

"In urma tragicelor evenimente ce au avut loc la Bruxelles ieri, o carte de condoleante va fi deschisa la Ambasada Regatului Belgiei din bulevardul Dacia, pe 24 si 25 martie, intre orele 10,00 - 12,00 si 14,00 - 16,00", scrie pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice la Bucuresti.

Atentatele din 22 martie de la aeroportul international Zaventem si de la statia de metrou Maelbeek din Bruxelles, revendicate de teroristii Stat Islamic au ucis 31 de persoane si 270 sunt ranite, dar bilantul vicitmelor ar putea creste, spun autoritatile.