Magistratii francezi au amanat, pentru a doua oara, pronuntarea privind extradarea lui Gregorian Bivolaru, pentru 11 mai, acesta ramanand in stare de arest, au declarat, miercuri, surse oficiale pentru Mediafax.

Liderul MISA Gregorian Bivolaru (arhiva)Foto: Agerpres

Potrivit surselor citate, magistratii din Franta au decis sa amane, pentru a doua oara, pronuntarea privind extradarea lui Grogorian Bivolaru, pentru 11 mai. Magistratii din Franta vor sa analizeze situatia lui Bivolaru din Romania, deoarece acesta a acuzat ca "este persecutat de sistemul judiciar" au declarat acelasi surse.

De asemenea, instanta a decis ca Gregorian Bivolaru sa ramana in stare de arest si au respins solicitarea avocatilor acestuia de a purta o bratara electronica de monitorizare.

Ultimul proces a avut loc pe 2 martie, atunci cand instanta nu a luat nicio decizie si a fixat un nou termen peste trei saptamani (23 martie).

Gregorian Bivolaru a fost prins de politie in Franta, pe 26 februarie. El era cautat de autoritatile romane, dupa ce in 2013 fusese condamnat la inchisoare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. In 2005, "Guru", cum i se spunea, a primit azil politic in Suedia.

Gregorian Bivolaru, in varsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat in detentie judiciara, in vederea eventualei extradari in Romania. Acesta a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol) cu cei mai cautati infractori, fiind alaturi de indivizi precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.

Gregorian Bivolaru a fost arestat in Franta, la trei ani de la momentul in care Tribunalul Sibiu a emis un mandat de urmarire internationala pe numele sau, au confirmat surse din cadrul Politiei romane. Gregorian Bivolaru a fost condamnat, pe 14 iunie 2013, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor in forma continuata, decizia fiind definitiva. Prin aceeasi decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale in legatura cu victima Madalina Dumitru, pe motiv ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii. Pentru acelasi motiv si in cazul aceleiasi victime, Bivolaru a fost achitat si pentru fapta de trafic de minori. Totodata, instanta a incetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei, fapta fiind prescrisa.

Gregorian Bivolaru a plecat din Romania dupa ce a fost trimis in judecata, in august 2004, fiind arestat scurt timp in aprilie 2005, in Suedia. In noiembrie 2005, autoritatilor romane li s-a respins cererea de extradare a acestuia. Ulterior, in decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autoritatilor suedeze. Din 23 mai 2013, instanta suprema l-a citat in dosar pe Gregorian Bivolaru si cu noul sau nume, Magnus Aurolsson. Gregorian Bivolaru aparea pe site-ul eumostwanted.eu ca fiind unul dintre cei mai urmariti romani.