Vremea va fi predominant inchisa si rece pentru aceasta perioada. Temporar se vor semnala precipitatii, ziua in sudul si centrul tarii si local in rest, iar noaptea cu precadere in jumatatea de sud-vest, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

Vor fi mai ales ploi, dar si precipitatii mixte in jumatatea de nord a Moldovei, in estul Transilvaniei si in dealurile subcarpatice, iar la munte vor predomina ninsorile. Cantitatile de apa vor mai depasi izolat 15 l/mp.

Vantul va avea intensificari temporare in partea de est si sud-est a tarii, unde se vor depasi 50 km/h la rafala si trecator in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in nordul Moldovei si 12 grade in Oltenia, iar cele minime se vor situa intre -4 si 5 grade. Noaptea, in Maramures si in nord-vestul Transilvaniei, vor fi conditii de bruma.

Bucuresti

Vremea se va mentine inchisa si rece pentru aceasta data. Temporar va mai ploua, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 8...9 grade, iar cea minima de 2...3 grade.

Vineri, in tara

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, dar se va mentine rece pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros in sud-vestul teritoriului, unde va mai ploua, iar la munte vor predomina ninsorile. In restul tarii cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei, dar numai cu totul izolat vor mai fi posibile precipitatii slabe.

Vantul va avea intensificari, ziua, in est si sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2...3 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 11 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -8 si 2 grade. Se va produce bruma in majoritatea regiunilor.