(Articol Actualizat) O autocisterna incarcata cu gaz petrol licehfiat si un tren s-au ciocnit miercuri dimineata la trecerea la nivel de pe DJ 200B, in nordul Bucurestiului, la kilometrul 25 feroviar, in zona Tunari, intre localitatile Caciulati si Balotesti, anunta Agerpres. Circulatia rutiera si feroviara in zona au fost oprite temporar.

Potrivit CFR, "trenul IR 1772 care circulă în relaţia Galaţi - Bucureşti Nord a lovit o autocisternă la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 25+000, de pe secţia de circulaţie Căciulaţi - Baloteşti. Trecerea la nivel este semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei.

În urma impactului locomotiva a fost avariată, iar mecanicul trenului grav rănit, fiind necesară intervenţia reprezentanţilor SMURD. Cei aproximativ 100 de pasageri nu au fost în pericol, 8 dintre aceştia fiind deja transportaţi cu un microbuz către aeroport, iar restul au fost preluaţi cu mijloace auto către Bucureşti. Trenul de călători îşi va relua circulaţia cu o altă locomotivă, după eliberarea gabaritului şi verificarea liniei de către reprezentanţii companiei.

Până la redeschiderea circulaţiei pe segmentul feroviar Căciulaţi - Baloteşti (linie simplă), trenurile care ajung în zona respectivă vor staţiona temporar în gările adiacente.

ERATA: O varianta anterioara a acestui articol mentiona ca accidentul dintre tren si cisterna s-ar fi produs pe centura Bucuresti, citand informatii eronate transmise intr-un comunicat INFOTrafic.

"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca din cauza unei coliziuni dintre o autocisterna (incarcata cu gaz petrolier lichefiat) si un tren de persoane, traficul rutier pe soseaua de centura a municipiului Bucuresti este oprit la km 25, in zona Tunari (intre localitatile Caciulati si Balotesti)", se arata intr-un comunicat al Centrului Infotrafic.