Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, se intalneste marti cu cei patru candidati inscrisi in cursa pentru functia de procuror general al Romaniei, scrie Agerpres. Pentru ocuparea acestei functii si-au depus candidatura: Gheorghe Ivan - procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Oana Andrea Schmidt-Haineala - procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov si membru al CSM, Augustin Lazar - procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia si Codrut Olaru - adjunct al procurorului general al PICCJ.

Calendarul procedurii de selectie a procurorului general prevede ca pe 23 martie propunerea va fi transmisa CSM pentru avizare. Dupa incheierea procedurilor de la CSM, propunerea ministrului Justitiei va fi transmisa presedintelui Klaus Iohannis pana pe data de 22 aprilie.

Candidatii la functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa indeplineasca o serie de criterii de integritate si profesionalism.

Ministerul Justitiei a lansat pe 17 februarie procedura de recrutare a unui nou procuror general al Romaniei, functie ramasa vacanta ca urmare a demisiei lui Tiberiu Nitu. El a demisionat pe 3 martie dupa ce numele sau a fost implicat in scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. Dupa demisia lui Nitu, conducerea interimara a PICCJ a fost preluata de Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general.