Un barbat din localitatea Sebes a fost sanctionat de cinci ori intr-un interval de doua ore, dupa ce si-a imbrancit si amenintat concubina si prietenii, a refuzat sa se legitimeze si a apelat numarul de urgenta 112 fara justificare, afirmand "ca dorea ca jandarmii sa-l conduca acasa pentru ca afara era frig", se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis luni Agerpres de Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Alba.

Potrivit sursei citate, faptele s-au petrecut luni, 21 martie, incepand cu ora 02:10, cand o tanara s-a prezentat la sediul Sectiei de Jandarmi Sebes si a solicitat ajutor deoarece concubinul sau facea scandal si o scosese afara din casa.

La locuinta celor doi a fost gasit barbatul de 38 de ani care petrecea in compania unor prieteni.

Dupa ce a aflat ca echipajul de jandarmi a fost chemat de concubina sa, a injurat-o pe femeie, a amenintat-o cu bataia si chiar a imbrancit-o in prezenta celor trei copii minori pe care ii au impreuna, a musafirilor si a jandarmilor, de acelasi tratament avand parte si prietenii de pahar care l-au indemnat sa se potoleasca.

Totodata, barbatul a refuzat sa se legitimeze si apelat nejustificat numarul unic 112, solicitand interventia altor forte de ordine pe motiv ca jandarmii i-au cerut documentul de identitate, in aceste conditii fiind imobilizat si condus la sediul Jandarmeriei Sebes.

"Dupa ce a fost sanctionat cu trei amenzi contraventionale in valoare totala de 2 500 de lei, a fost condus la spital deoarece starea in care se gasea putea constitui un risc la adresa sanatatii sale. A refuzat orice interventie medicala, a plecat spre casa si in jurul orei 03:30 a apelat 112 si a chemat fortele de ordine. A invocat furtul unui telefon, dar ulterior s-a dovedit ca sunase chiar de pe aparatul presupus furat si motivul real era ca dorea ca jandarmii sa-l conduca acasa pentru ca afara era frig. A fost din nou sanctionat cu amenda in valoare de 500 lei (...), se pare ca nu a inteles sa respecte prevederile legale, deoarece la ora 04:01 a solicitat din nou ajutor la numarul unic pentru semnalarea situatiilor de urgenta, invocand faptul ca si-ar fi rupt membrele superioare. La sosirea jandarmilor a recunoscut ca a facut o gluma si a vrut doar sa vada in cat timp ajung acestia la el. Cu toate ca a apreciat ca a fost contactat in doar 4 minute de la initierea apelului, acest fapt nu l-a scapat de o noua amenda in valoare de 500 lei", se mai arata in comunicatul de presa.