In spitalele din judetul Arges mai sunt internati 23 de copii care prezinta scaune diareice, doi pacienti fiind transferati la Bucuresti in acest weekend, au anuntat reprezentantii Institutiei Prefectului. Copiii transferati la Bucuresti, ambii in varsta de trei luni, au fost diagnosticati cu enterocolita ulcero-necrotica, boala inflamatorie acuta caracterizata prin leziuni la nivelul tractului gastro-intestinal, potrivit Agerpres.

Dintre cei 23 de copii internati la unitati medicale din Arges, 19 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Pitesti sunt internati 13 copii, dintre care 12 mai mici de doi ani. Alti sase copii, dintre care trei mai mici de doi ani, se afla in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, in timp ce la Sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Campulung Muscel sunt internati patru copii, toti avand mai putin de doi ani.

Noul prefect Cristian Soare a anuntat, pe 25 februarie, ca institutia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situatia copiilor internati in Arges.

"Avand in vedere ca nu exista o comunicare buna din partea DSP si a Spitalului de Pediatrie cu privire la situatia copiilor internati in Arges, cat si in Bucuresti, incepand de maine Institutia Prefectului va da comunicate de presa zilnic cu privire la situatia copiilor internati la Spitalul de Pediatrie si la celelalte spitale in Arges", a spus atunci prefectul judetului Arges.