​Fondatorul si directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg a avut o intalnire cu seful propagandei din China, in contextul in care autoritatile de la Beijing „strang surubul” in privinta utilizarii internetului, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liu Yunshan i-a spus lui Zuckerberg ca spera ca Facebook-ul isi poate impartasi experienta cu companiile chinezesti pentru a ajuta ca „dezvoltarea internetului sa aduca mai multe beneficii oamenilor din toate tarile”, potrivit agentiei de presa oficiale Xinhua. Zuckerberg a fost in Beijing pentru un forum economic.

China a facut apel pentru crearea unui „sistem de guvernare” global al internetului si la cooperare intre tari pentru reglementarea net-ului, majorandu-si eforturile pentru promovarea de modalitati de control despre care activistii spun ca afecteaza libera exprimare.

Facebook si alte portaluri social-media din Occident, inclusiv Twitter, sunt interzise in China.

Zuckerberg curteaza de mult liderii chinezi intr-o incercare – pana acum fara succes – de a intra in tara ce are cel mai mare numar de utilizatori de internet, 668 de milioane la nivelul anului trecut.

China si-a crescut cotrolul asupra propriului internet, supranumit „Great Firewall” din cauza ca este deja cenzurat masiv.

Liu, membru al conducerii Comitetului Biroului Politic al Partidului Comunist a spus recent ca utilizatorii de internet nu trebuie sa depaseasca „masura” cand discuta despre guvernarea Chinei.