Luni, valorile termice vor fi in crestere fata de ziua precedenta, indeosebi in regiunile sudice. Astfel, temperaturile maxime se vor situa intre 6 grade in nordul Moldovei si 19 grade in Lunca Dunarii, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil in sud si sud-est, dar va avea innorari in celelalte regiuni si va ploua, in general slab cantitativ, in Maramures, local in Transilvania, pe arii restranse in Banat si Moldova si cu totul izolat in rest. In zona de munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana inalta va sufla tare. Noaptea, vantul va slabi treptat, cerul va deveni variabil in toate regiunile si doar izolat vor mai fi ploi slabe in centru si est, dar spre dimineata nebulozitatea se va accentua in Oltenia si sud-vestul Munteniei, unde aria ploilor va fi in extindere. Temperaturile minime se vor situa intre -3 si 7 grade. Spre sfarsitul intervalului, se va produce bruma, local in nordul, centrul si nord-estul tarii si izolat in rest.

La Bucuresti, vremea se va incalzi. Cerul va fi variabil, iar vantul va fi moderat, cu unele intensificari in cursul zilei. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 3...5 grade.

Marti, valorile termice diurne vor marca o scadere in regiunile vestice, sudice si sud-estice, iar in nord si nord-est vor creste usor. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 14 grade. Innorarile se vor accentua treptat, incepand din sud-vestul tarii si va ploua, ziua, in vest, sud, centru si doar pe arii restranse in restul teritoriului, iar seara si noaptea in majoritatea regiunilor.

La munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In Banat si in vestul si nordul Olteniei, cantitatile de apa pot depasi izolat 20...25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate, mai ales la munte. Temperaturile minime se vor situa intre -4...-3 grade in depresiuni si 6...7 grade pe litoral.