Cetatenii din comuna vasluiana Pungesti participa, duminica, la un referendum pentru demiterea primarului Mircia Vlasa, transmite Agerpres.

In 2013, in Pungesti au avut loc proteste violenteFoto: Agerpres/AP

Institutia Prefectului Vaslui a fost obligata, printr-o decizie definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Brasov, sa organizeze referendum pentru demiterea primarului din Pungesti, dupa ce, in 2013, mai multi localnici au solicitat acest lucru, nemultumiti ca edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat sa inceapa explorarea gazelor de sist, iar cererea lor a fost respinsa de prefectura.

"Au fost asigurate conditii pentru buna desfasurare a referendumului si speram ca procesul de vot sa se deruleze fara probleme. Am luat legatura de dimineata cu reprezentantii Biroului electoral de circumscriptie si totul se desfasoara fara probleme", a declarat prefectul judetului Vaslui, Daniel Olteanu.

Potrivit datelor furnizate de Institutia Prefectului Vaslui, la nivelul comunei Pungesti au fost organizate sapte sectii de votare, iar pe listele permanente au fost inscrisi aproximativ 2.500 de cetateni.

Referendumul de la Pungesti este primul organizat in judetul Vaslui pentru demiterea unui primar.

Mircia Vlasa a candidat in anul 2012 pe listele USL din partea PSD si urmeaza sa fie candidatul formatiunii social-democrate la alegerile locale de anul acesta, pentru functia de primar al comunei Pungesti, in cazul in care nu va fi demis in urma referendumului.