Fostul director pentru securitate aeronautica Tarom, Valentin Duta, a explicat sambata pentru Mediafax ca principala cauza a accidentului aviatic din Rusia este eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile.

"Cauza este o eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile. El a venit o data la aterizare si a ratat. Ratarea este o procedura absolut normala. Si-a dat seama ca nu e in regula pe pista si a plecat. Apoi a venit din nou la aterizare. Daca era un tip destept, ar fi plecat pe aeroportul de rezerva. Probabil s-a incapatanat sa aterizeze aici. A venit dezaxat pe o aripa, iar vantul l-a intors. Aripa era rupta iar combustibilul a iesit pe pista. Este greseala umana, de pilotaj, pe fondul vremii nefavorabile. Pilotii nu pot fi impartiti in doua categorii, de vreme buna si de vant. El nu era sigur pe el. Boiengul este un avion mare, puternic. Intotdeauna, cand se intampla un accident de natura asta, unul dintre cei care participa la ancheta este constructorul. Aici vorbim despre un constructor american" a declarat Valentin Duta.

Un avion de pasageri s-a prabusit, in cursul noptii de vineri spre sambata, pe aeroportul din orasul rus Rostov-pe-Don, incidentul soldandu-se cu moartea celor 62 de persoane aflate la bord.

Comitetul pentru Investigatii din Rusia a transmis sambata ca ia in calcul o eroare a pilotului sau o problema tehnica drept cele mai probabile cause ale prabusirii. "Avionul a lovit solul si s-a facut bucati", potrivit sursei citate.