Fetita transferata de la Brasov la Spitalul "Marie Curie" are o forma completa de sindrom hemolitic uremic, se afla la debutul bolii si va trebui sa inceapa deindata o procedura de dializa peritoneala, a declarat sambata seful Sectiei de nefrologie, dr. Mihaela Balgradean, potrivit Agerpres.

"Este vorba de o fetita de doi ani, care se afla la debutul bolii, cu o stare generala pe care noi o numim multumitoare in asa fel incat ea sa suporte in continuare montarea unui cateter peritoneal, pentru ca va trebui sa inceapa deindata o procedura de dializa peritoneala. Lucrurile acestea se vor intampla in urmatoarele ore, iar starea ei generala permite acest lucru. Este o forma, cum o numim din punct de vedere clinic, completa de sindrom hemolitic uremic, cu insuficienta renala acuta, cu valori mari ale azotemiei cu trombocitopemie si cu anemie, ultimele doua nu sunt inca foarte severe", a precizat Balgradean.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, care s-a aflat sambata la Spitalul "Marie Curie" a precizat ca in cazul acestei fetite "a debutat ancheta epidemiologica".

"Am discutat cu tatal fetitei, ne-a spus ce a mancat copilul. Avand aceste informatii a si debutat ancheta epidemiologica", a spus ministrul.

Anterior Ministerul Sanatatii anuntase ca la spitalul Marie Curie din Bucuresti va fi transferat de la Brasov un copil in varsta de 2 ani cu infectie respiratorie acuta si suspiciune de sindrom hemolitic uremic (SHU).

Sambata dimineata, in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie", mai erau internati 2 copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform informatiilor transmise de catre medicii unitatii sanitare la Ministerul Sanatatii.

Ambii copii primesc tratament de specialitatein sectia de nefrologie, iar copilul din Fetesti este supus in continuare procedurilor de dializa peritoneala.

Starea de sanatate a lor este in evolutie favorabila.

.