Biserica din localitatea argeseana Valea Danului a luat foc, sambata, in timpul slujbei, enoriasii prezenti reusind sa iasa din lacasul de cult, iar sase autospeciale de la ISU intervin pentru stingerea flacarilor, transmite Mediafax.

Incendiul la biserica din Valea Danului a izbucnit in timp ce enoriasii erau in lacasul de cult, la slujba, dar au reusit sa se salveze si sa cheme pompierii.

Purtatorul de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, a declarat ca initial au ajuns la locul interventiei doua echipaje de pompieri cu doua autospeciale cu apa si spuma, de la Detasamentul Curtea de Arges, dupa care au fost solicitate alte autospeciale de la Pitesti.

"Incendiul a izbucnit in podul bisericii, iar flacarile s-au extins rapid spre acoperis. Nu se stie deocamdata cauza", a spus Epure.

La randul sau, primarul localitatii Valea Danului, Vasile Dina, aflat la fata locului, a declarat Mediafax: "Eu sunt aici si arde cu valvataie. Era slujba. Oamenii erau in biserica si au fugit cand au vazut ca flacarile au cuprins acoperisul bisericii. Nu e nicio victima, dar arde puternic".