Celor trei angajati ai fabricii Lactate Bradet depistati cu E.Coli patogen li s-a prescris, vineri, tratament la domiciliu, transmite Mediafax.

"Intr-adevar, celor sapte muncitori depistati cu bacteria E.Coli li s-a prescris de vineri tratament la domiciliu. Reteta a fost eliberata de catre medicul de Medicina Muncii, cred, in colaborare cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arges. E vorba de un tratament usor. De la finele lunii februarie, cand am inchis fabrica, mai vine la munca doar personalul TESA. Muncitorii din fabrica au ramas acasa. Pentru perioada asta vor fi platiti, inca mai avem fonduri", a declarat pentru Mediafax Marius Badea, patronul "Lactate Bradet".

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges, Sorina Hontaru, le recomanda muncitorilor de la Bradet sa intre in fabrica doar cu avizul medicului.

"Din cele 19 probe de coproculturi, sapte au iesit pozitive pentru cel putin unul dintre tipurile de E.coli patogen, dar dintre acestea numai trei prezinta verotoxina 1 sau verotoxina 2. In data de 29, dupa de s-a dat pe sistemul de alerta rapid, o echipa a DSP Arges s-a deplasat la firma Bradet unde a lasat coprocultoare pentru toti angajatii, iar in dimineata urmatoare patronul firmei a adus la Directie coprocultoarele pentru a se face analiza de coprocultura. Acestea au fost trimise la Cantacuzino si s-au primit rezultatele pe care vi le-am spus", a declarat joi, pentru Mediafax, Hontaru.

Potrivit acesteia, angajatii la care s-a confirmat prezenta bacteriei E.Coli patogen sunt purtatori sanatosi, pentru ca niciunul nu a prezentat semne de boala.

"Ei trebuie sa respecte cu strictete regulile de igiena. Firma Bradet nu functioneaza. Angajatilor li s-a recomnadat de catre medicul lor de medicina muncii ca intrarea in fabrica de produse lactate sa se faca numai cu avizul medicului. Daca nu sunt pastrate regulile de igiena, reprezinta un pericol", a spus directorul DSP Arges.