Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov a emis autorizatia de securitate la incendiu pentru Arena Nationala, informeaza Agerpres.

Suporteri romani pe Arena NationalaFoto: HotNews / Dan Popescu

Stadionul poate acum fi redeschis si pot avea loc evenimente.

''Ca urmare a solicitarii de emitere a autorizatiei de securitate la incendiu si a completarii dosarului aferent de catre Primaria Municipiului Bucuresti, cu agrementul tehnic pentru cele doua tipuri de membrane ale acoperisului, specialistii din cadrul institutiei noastre au analizat documentatia acestui obiectiv, actualizata cu modificarile efectuate in ultimii ani, si au concluzionat ca in acest moment se indeplinesc conditiile pentru emiterea autorizatiei de securitate la incendiu'', precizeaza ISU.

Totodata, subliniaza sursa citata, pentru respectarea procedurilor, ISU va inainta Primariei Bucuresti o adresa de instiintare privind emiterea autorizatiei si solicitarea de ridicare a acesteia, ''insotita de documentatia vizata spre neschimbare''.

Ministerul Dezvoltarii a acordat, luni, agrementul tehnicpentru copertina Arenei Nationale, aceasta fiind incadrata in clasa B de rezistenta la foc, a anuntat primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava.

Arena Nationala, stadion inaugurat in 2011 si care a costat 234 milioane de euro, bani publici, sta inchis de peste patru luni deoarece nu are autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pentru securitatea la incendiu, acoperisul fiind realizat dintr-un material neomologat in Romania.

In ultimele luni, Primaria Capitalei (proprietarul stadionului) a dat vina pe Ministerul Dezvoltarii ca nu a dat agrementul pentru materialul din care este facut acoperisul, iar Ministerul Dezvoltarii pe primarie.