Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea controlului judiciar cu arestul prevenitv in cazul lui Dan Pacurariu, profesorul universitar suspectat ca si-a omorat iubita acum 18 ani, scrie Mediafax.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, vineri, contestatia depusa de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti la decizia de a-l cerceta sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

"Tribunalul Bucuresti admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti cu privire la inculpatul Pacurariu Dan... dispune arestarea preventiva a inculpatului Pacurariu Dan pe o perioada de 30 de zile", se arata in decizia instantei.

Tribunalul Bucuresti stabilise initial pe 9 martie, ca profesorul suspectat ca si-a ucis iubita in urma cu 18 ani, sa fie cercetat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, decizia nefiind definitiva.

Profesorul universitar, in varsta de 55 de ani, a fost retinut pe 8 martie de procurori, anunta atunci Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti intr-un comunicat de presa.

Barbatul a fost dus la audieri, la mai bine de 18 ani dupa ce si-ar fi ucis iubita, pe Mihaela Fulga, o profesoara de limba chineza in varsta de 30 de ani.

"In noaptea de 26/27 iunie 1998, in timp ce se afla in locuinta victimei F. M.-G. (in varsta de 30 de ani), situata in mun. Bucuresti, sector 3, inculpatul P. D. a agresat-o pe aceasta, aplicandu-i mai multe lovituri cu un corp dur, cu o intensitate deosebita, cauzandu-i in aceasta modalitate leziuni grave (multiple fracturi la nivelul capului), care i-au determinat decesul - victima a fost descoperita, in stare de putrefactie, in seara zilei de 29 iunie 1998", anunta reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Se pare ca acesta si-ar fi omorat iubita fiind suparat ca relatia lor se degradase din pricina certurilor cauzate de gelozia excesiva a barbatului. De asemenea, anunta politistii, acesta devenise extrem de posesiv si isi urmarea iubita chiar si la locul de munca, iar uneori o astepta pe holul blocului ca sa vada la ce ora ajunge aceasta acasa.

Tanara Mihaela Fulga a fost ucisa cu bestialitate in apartamentul din cartierul Titan din Capitala, in care locuia cu chirie, relata presa de atunci. Aceasta a fost gasita dupa ce vecinii au alertat politia cu privire la un miros puternic. Trupul neinsufletit al tinerei a fost gasit pe patul din locuinta sa acoperit cu o patura. Pe corpul femeii erau numeroase semne si se presupune ca aceasta ar fi fost ucisa cu un ciocan de batut snitele. Anchetatorii nu au gasit arma crimei, insa politistii au banuit de atunci ca ar fi vorba despre o crima pasionala, cu atat mai mult cu cat vecinii au auzit-o tipand inainte cu o noapte.

Mihaela Fulga era absolventa a Facultatii de Limbi Straine, sectia chineza. De cativa ani lucra la Liceul Mihai Viteazul si era una dintre cei trei profesori de chineza din Romania. Printre actele descoperite de politisti asupra Mihaelei Fulga a fost si o legitimatie de la TVR vizata pe anul 1997.