Omul de afaceri Ioan Niculae a ajuns, vineri dimineata, la sediul DIICOT pentru a i se aduce la cunostinta punerea in miscare a actiunii penale in dosarul Romgaz - Interagro, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Ioan Niculae a fost adus din penitenciar, vineri dimineata, la sediul DIICOT, pentru a i se aduce la cunostinta punerea in miscare a actiunii penale in dosarul Romgaz - Interagro, au precizat pentru Mediafax surse judiciare, o etapa procedurala in dosarele penale.

Pentru aceeasi procedura a fost citat, joi, si Adriean Videanu, fost ministru al Economiei. Omul de afaceri Ioan Niculae este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, sustragere de sub sechestru si spalare de bani.

In cazul lui Adriean Videanu, ministru al Economiei in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, DIICOT a obtinut aviz pentru inceperea urmaririi penale de la presedintele Romaniei pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.