Consiliul de Administratie al Tarom se va intruni vineri, au declarat pentru Agerpres surse din domeniu. Intalnirea vine dupa incidentul de la Budapesta cand un motor al unei aeronave a luat foc la putin timp de la decolare. Potrivit unor surse, membri ai Consiliului de Administratie al Tarom ar putea sa ceara demisia directorului general Edouard Heinzmann, ca urmare a "managementului defectuos".

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a solicitat Autoritatii Aeronautice Civile din Romania sa finalizeze joi investigatia de la TAROM, iar Consiliului de Administratie al companiei i-a recomandat sa ia act de concluziile raportului, de situatia generala creata in companie si sa actioneze conform atributiilor legale.

Seful de la Transporturi a cerut miercuri angajatilor si managementului executiv al companiei sa isi desfasoare activitatea in conditii normale, fara sa puna in pericol regularitatea zborurilor si siguranta pasagerilor.

"Dupa actiunea de protest a salariatilor TAROM din cadrul Directiei Tehnice, desfasurata pe parcursul zilei de astazi, 16 martie a.c., solicit atat angajatilor companiei, cat si managementului executiv sa isi desfasoare activitatea in conditii normale, fara a periclita regularitatea zborurilor si siguranta pasagerilor. Intarzierile repetate ale curselor TAROM, tratarea necorespunzatoare a pasagerilor si comunicarea defectuoasa a managementului cu angajatii risca sa afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul in care a fost implicata aeronava TAROM la Budapesta, ma determina sa solicit Autoritatii Aeronautice Civile din Romania, conform competentelor institutiei, sa finalizeze maine, 17 martie 2016, investigatia de la TAROM. De asemenea, recomand intrunirea de urgenta a Consiliului de Administratie al TAROM care sa ia act de concluziile raportului, de situatia generala creata in companie si sa actioneze conform atributiilor legale', a afirmat Dan Costescu intr-un comunicat de presa.