Ministrul Educatiei Adrian Curaj a declarat joi ca metodologia de pregatire a unui nou Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, institutie esentiala in procesul de retragere a titlurilor universitare, care sa tina cont de noile atributii ale forului, va fi diponibila public la inceputul saptamanii viitoare. Amintim ca, in linii mari, componenta Consiliului general al CNATDCU este aproape aceeasi cucea stabilita in 2012 de ministrul de atunci Ecaterina Andronescu, dupa ce Liviu Pop a reorganizat institutia care a anuntat caVictor Ponta a plagiat in teza de doctorat.

Adrian CurajFoto: Agerpres

Intrebat cand va schimba componenta CNATDCU, ministrul Curaj a declarat ca "metodologia de pregatirrea a noului CNATDCU in functie de noile atributii, de conditiile exprimate deja, o persoana intr-un singur consiliu, toate vor Fi disponinibile public la inceputul saptamanii viitoare, pentru ca, asa cum v-ati invatat cu mine, nu numai ca povestesc dar le fac si transparente dupa aceea, suficient de bine astfel incat sa se intample".

Pe 10 martie 2016, in Monitorul Oficial au fost publicateOrdonanta de urgenta nr. 4 din 2016care modifica legea educatiei siHotararea de guvern nr. 134 din 2016, ambele semnate de premierul Dacian Ciolos si de ministrul Educatiei Adrian Curaj. Este vorba despre acte normative despre care guvernul Ciolos a promis ca vor solutiona afacerea plagiatelor, care au fost adoptate in forme total diferite de cele puse in dezbatere (vezi aicisiaici variantele initiale puse in dezbatere).

HotNews.ro relata miercuri ca Guvernul Ciolos lucreaza de 5 luni la masa cu un ministru acuzat de plagiat si nu a retras nici macar un titlu de doctor obtinut prin plagiat. In urma cu o saptamana, in Monitorul Oficial a aparut mult promisa modificare a cadrului legal, care sa rezolve toate plagiatele: CNATDCU este institutia esentiala in retragerea titlurilor. Dar cine face parte din comisia care-i va sanctiona pe plagiatori? Cum ministrul Curaj nu a modificat de la preluarea functiei de ministru al Educatiei si pana astazi componenta consiliului general CNATDCU, in fruntea acestui for il gasim pe Ioan Aurel Pop, rectorul de la Babes-Bolyai care in 2012 s-a delimitat de verdictul de plagiat dat de Consiliu premierului de atunci Victor Ponta, iar alaturi de el stau nume ca Ecaterina Andronescu si Tudor Prisecaru.

Componenta Consiliului general al CNATDCU este, insa, aproape aceeasi cucea stabilita in 2012 de ministrul de atunci Ecaterina Andronescu.