Administratia Prezidentiala intentioneaza sa cumpere un sistem de irigatii a vegetatiei in valoare de aproape 2,4 milioane de lei, la care se adauga TVA, pentru curtea Palatului Cotroceni. Presedintia a lansat o cerere de oferta in acest sens pe sistemul public de licitatii, anunta Mediafax.

Palatul CotroceniFoto: Administratia Prezidentiala

Administratia Prezidentiala a lansat pe SEAP o cerere de oferta pentru lucrari de executie a unui sistem de irigatie a vegetatiei din Parcul Palatului Cotroceni.

"Valoarea estimata a contractului este de 2396638.83 lei fara tva, compusa din: 2256322.69 lei fara tva - Cheltuieli pentru investitia de baza, 27500 lei fara tva - Organizare de santier, 112816.13 lei fara tva - Cheltuieli diverse si neprevazute (5% aplicat conform HG 28/2008). Valoarea aferenta cheltuielilor pentru diverse si neprevazute va acoperi, dupa caz, cheltuieli cu lucrari care pot fi incidente pe parcursul derularii contractului, cheltuieli rezultate in urma modificarilor de solutii tehnice, cheltuieli suplimentare de lucrari, utilaje sau dotari ce se impun pe parcursul derularii investitiei, precum si cheltuielile de conservare pe parcursul intreruperii executiei din cauze independente de autoritatea contractanta", se arata in documentul Presedintiei.

Printre conditiile de eligibilitate se afla si cea potrivit careia ofertantul sa nu fi fost condamnat in ultimii 5 ani, printr-o hotarare definitiva si irevocabila, pentru frauda, coruptie, spalare de bani sau activitati criminale.

De asemenea, firmelor participante la licitatie li se impune o medie a cifrei de afaceri globala pe ultimii 3 trei ani -2013, 2014 si 2015 - cel putin egala cu 4,5 milioane lei: "Ofertantii vor face dovada executarii, in ultimii 5 ani, a unor lucrari de natura si complexitate similara/comparabila cu lucrarile care fac obiectul prezentei proceduri, conforme cu normele profesionale in domeniu, in valoare/valoare cumulata de minimum 2.000.000,00 lei, exclusiv TVA, la nivelul a cel putin 1 contract, maximum 2 contracte", se mai mentioneaza in cererea Administratiei Prezidentiale.

Data limita de depunere a ofertelor este 1 aprilie 2016.