Fostul presedinte irakian Saddam Hussein era "foarte bun sa ucida teroristi", a afirmat, in cursul unui miting electoral, Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican in scrutinul prezidential din SUA, informeaza presa americana, citata de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Saddam Hussein nu era un om bun. Dar cui ii pasa?!", a declarat Donald Trump, potrivit agentiei AP, in cursul unui miting electoral desfasurat in statul american Ohio. "Saddam Hussein era foarte bun sa ucida teroristi. Acum, Irakul a devenit Universitatea Harvard pentru terorism", a spus Trump, care s-a remarcat, de-a lungul timpului, printr-o serie de comentarii controversate.

Candidatul republican sustine ca s-a opus interventiei militare americane in Irak in anul 2003, declansata de Administratia George W. Bush. Saddam Hussein a fost inlaturat de la putere in contextul interventiei americane si a fost executat. Trump afirma ca a avertizat de atunci ca o astfel de interventie militara va destabiliza Orientul Mijlociu, argumentand ca ascensiunea retelei teroriste Stat Islamic este o dovada in acest sens.