Miercuri, 16 martie, este ultima zi in care procurorii isi pot depune candidatura pentru functia de Procuror General al Romaniei, transmite Mediafax.

Procedura de selectie a Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost demarata in luna februarie de Ministerul Justitiei, dupa demisia lui Tiberiu Nitu din aceasta functie.

Ulterior, candidatii vor avea discutii cu ministrul justitiei, in perioada 18 - 22 martie. La data de 23 martie, ministrul va trimite propunerea catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Propunerea Ministrului Justitiei catre Presedintele Romaniei va fi transmisa pana la data de 22 aprilie 2016.

Luni, Raluca Pruna, ministrul Justitiei, anunta ca Romania va avea in curand un procuror general. "Va spun sa aveti incredere, procesul este sub control total si nu are nimeni motiv sa se ingrijoreze. Romania va avea curand un procuror general", a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, in data de 3 februarie, decretul privind eliberarea din functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Tiberiu Nitu, dupa ce DNA a deschis un dosar care il vizeaza si pe Tiberiu Nitu privind folosirea ilegala a coloanei oficiale.