Plenul Camerei Deputatilor ar trebui sa dezbata si sa voteze miercuri proiectul de lege care prevede ca indemnizatiile pentru cresterea copiilor sa fie de 85% din veniturile mamei pe toata perioada concediului postnatal, adica pana cand copilul implineste 2 ani.

UPDATE Proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi a sedintei de plen de miercuri. Pana la aceasta ora, raportul dat de Comisia de munca, necesar pentru votul final, nu a fost publicat pe site-ul institutiei.

Comisia de munca a dat aviz favorabil saptamana trecuta cand a si fost eliminat plafonul maxim de 3.400 de lei.

Pana acum, mamele care optau pentru un an de concediu maternal primeau lunar 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 3 400 de lei, iar cele care alegeau sa stea acasa cu copilul timp de 2 ani primeau maxim 1200 de lei pe luna.

Proiectul mai prevede ca mamele care aleg sa revina la serviciu dupa primul an vor primi un bonus lunar de 50% din indemnizatia minima, adica 500 de lei lunar.

Femeile care vor naste gemeni, tripleti sau multipleti vor avea o indemnizatie lunara mai mare cu 85% din salariul minim brut.