Directia de Sanatate Publica Arges confirma prezenta bacteriei E.Coli patogen, avand gena verotoxina, care provoaca aparitia SHU, la trei dintre angajatii societatii Bradet si la un angajat de la firma care furniza laptele, informeaza Mediafax.

UPDATE Patronul "Lactate Bradet", Marius Badea, a declarat ca informarea de la DSP Arges a fost primita in urma cu trei-patru zile si ca i s-a transmis ca "nu este atat de importanta" si "sa nu o ia in considerare"

Sorina Hontaru, directorul DSP Arges, a declarat pentru agentia de presa citata ca a fost identificata bacteria E.Coli patogen, avand gena verotoxina, care provoaca aparitia SHU, la trei dintre angajatii societatii Bradet. Aceleasi rezultate au iesit pozitive si in cazul unui angajat al firmei care furniza laptele pentru Bradet.

"Am informat Prefectura, am informat ministerul Sanatatii si pe toata lumea legat de rezultate. Aceasta este procedura", a declarat Sorina Hontaru, directorul DSP Arges pentru MEDIAFAX.

Marius Badea, patronul societatii Lactete Bradet a declarat, pentru MEDIAFAX, ca " am cerut suplimentar sa se faca analiza de E.Coli la angajatii firmei Bradet. Nu avem rezultatele primite de la Bucuresti. De la DSP am primit acea notificare ce a ajuns si la Prefectura. Am sunat la Directie si ni s-a spus ca 70 % dintre oameni sunt purtatori de E.Coli, ca nu e nicio problema si ca nu exista o lege care sa impuna efectuarea acestei analize. Angajatii nu trebuie sa urmeze vreun tratament. Eu acum o zi sau doua am aflat. Pentru a primi oficial raspuns de la Bucuresi am trimis memorii in urma adresei de la DSP , dar nu am primit raspuns inca".