Ambasada SUA informeaza, intr-un comunicat de presa, ca saluta eforturile Guvernului Romaniei de a alinia legea la recenta hotarare a Curtii Constitutionale privind folosirea probelor obtinute prin supraveghere tehnica si de a mentine capacitatea institutiilor statului de drept de a-si continua activitatea. Ambasada Marii Britanii a reactionat, la randul ei, manifestandu-si increderea ca "Romania va face in asa fel incat sa aiba capacitatea de a realiza si folosi produsul acestor interceptari, respectand legislatia si Constitutia."

"Parteneriatul Strategic SUA-Romania a condus la o cooperare din ce in ce mai stransa si mai importanta intre institutiile de aplicare a legii in sprijinul luptei impotriva criminalitatii organizate internationale, coruptiei, criminalitatii cibernetice si terorismului. Ambasada Statelor Unite saluta eforturile Guvernului Romaniei de a alinia legea la recenta hotarare a Curtii Constitutionale privind folosirea probelor obtinute prin supraveghere tehnica si de a mentine capacitatea institutiilor statului de drept de a-si continua importanta activitate", noteaza Ambasada SUA la Bucuresti.

"Marea Britanie apreciaza in mod deosebit cooperarea cu Romania in combaterea crimei organizate. De asemenea, Marea Britanie sprijina lupta impotriva coruptiei. Mandatele de supraveghere tehnica au un rol important in ambele directii. Statul roman este cel care hotaraste cum se realizeaza aceste interceptari. Avem incredere ca Romania va face in asa fel incat sa aiba capacitatea de a realiza si folosi produsul acestor interceptari, respectand legislatia si Constitutia. In acelasi timp, speram ca in plan bilateral colaborarea noastra in ceea ce priveste aplicarea legii nu va avea de suferit", arata, la randul ei, Ambasada Marii Britanii in Romania.