Copiii transferati luni din Teleorman la spitalul Marie Curie din Bucuresti nu sufera de sindrom hemolitic- uremic, a declarat marti medicul Mihaela Balgradean, sefa Sectiei de Nefrologie a spitalului, potrivit Mediafax.

"In cazul ambilor copii se infirma sindromul hemolitic-uremic. Sigur ca trebuie sa revenim un pic la situatia celor care se afla acum in clinica, trebuie sa va spun ca atat copilul de la Mioveni cat si primul copil de la Fetesti, cel care consumase supa de pui, se simt bine si probabil ca vor parasi spitalul in zilele urmatoare. Singurul copil care ramane aici si ramane cu probleme serioase de boala este fetita care a consumat carne din sarmale. Starea ei nu este foarte buna, are sindrom hemolitic-uremic tipic ce va necesita probabil inca zile lungi de dializa peritoneala si alte tratamente care sa incerce sa amelioreze toata aceasta simptomatologie a bolii, care este proasta, pe mai multe planuri", a spus Balgradean, marti dimineata, in cadrul unei conferinte de presa la spital.

Medicul Mihaela Balgradean a mai precizat ca vaccinurile nu sunt cauza acestei boli: "Cauza acestei boli (SHU) se leaga in primul rand de reguli de igiena. Trebuie sa avem grija ce le dam sa manance copiilor pe care ii crestem", a afirmat Mihaela Balgradean.