Doi bebelusi din judetul Teleorman, suspectati ca ar avea sindrom hemolitic-uremic (SHU), vor fi transferati luni, la spitalul "Marie Curie", a declarat medicul Mihaela Balgradean pentru Mediafax.

Spitalul Marie CurieFoto: mscurie.ro

Un copil in varsta de 7 luni din Turnu Magurele si un alt bebelus de un an si doua luni din Alexandria vor fi transferati luni la spitalul "Marie Curie" din Capitala, cei doi fiind suspectati de sindrom hemolitic- uremic (SHU).

"Doi copii din Teleroman urmeaza sa vina la noi astazi, unul dintre ei pare sa aiba SHU, are 7 luni si vine de la Turnu Magurele. Al doilea, de un an si doua luni, este transferat din Alexandria. Nu putem pune diagnosticul clar pana nu ii vedem", a declarat pentru Mediafax medicul Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie de la "Marie Curie".

In ceea ce priveste starea celor doi copii din Fetesti cu SHU care au ajuns la "Marie Curie", simptomele s-au mai ameliorat pentru unul din ei, insa pentru cel care se afla in stare grava situatia este aceeasi, a declarat luni medicul Mihaela Balgradean.

"Copilul caruia i s-au dat sarmale este in aceeasi stare, este un copil grav, care face dializa peritoneala, celalalt este intr-o stare ceva mai buna, fara dializa si ramane in continuare pe tratament", a declarat Balgradean. Copiii sunt internati pe sectia de Nefrologie.

Cei doi copii, o fetita de 6 luni si un baietel de 7 luni, s-au imbolnavit in urma consumului de carne, a explicat duminica Mihaela Balgradean.

Autoritatile au demarat o ancheta epidemiologica in cazul celor doi copii din Fetesti internati la spitalul "Marie Curie" din Bucuresti, cu sindrom hemolitic- uremic, a declarat luni ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

"Avem in continuare probe care se analizeaza. Colegii de la Centrul European pentru Control al Bolilor au avut o teleconferinta si progresam, dar trebuie sa punem cap la cap toate informatiile si sa avem o imagine completa si complexa a intregului caz. Acum se continua ancheta epidemiologica asa cum se procedeaza in fiecare situatie", a spus ministrul.

Achimas a mai spus ca astfel de cazuri de imbolnaviri cu SHU apar sporadic. Practic, intr-un an, in fiecare spital mare de copii sunt inregistrate aproximativ 10 cazuri de sindrom hemolitic-uremic.