DSVSA Cluj a sistat, vineri si luni, distribuirea laptelui la scoli din programul guvernamental "Laptele si cornul', dupa ce mai multi directori de unitati de invatamant au reclamat calitatea produsului, analizele relevand cateva probe neconforme din punct de vedere bacteorologic.

Seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca daca laptele din cutiile cu probleme ar fi ajuns in consum, ar fi putut produce imbolnaviri, dar, din fericire, nu s-a inregistrat niciun astfel de caz.

"S-a sistat vineri si luni distribuirea laptelui in scolile din judetul Cluj, iar buletinele de analiza au relevat din cateva probe anumite neconformitati din punct de vedere bacteorologic. Recipientii in care se afla laptele, acele cutii, prezentau deformari. Daca laptele din cutiile respective ar fi ajuns in consum, ar fi putut crea probleme copiilor dar, din fericire, nu am avut niciun astfel de caz. Urmeaza sa se verifice cauzele care au dus la inregistrarea acelor neconformitati. Exista posibilitatea ca distribuirea laptelui sa se reia de marti", a spus Oleleu.

La randul sau, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat ca la institutia pe care o conduce s-au primit, joi si vineri, mai multe sesizari de la directori de scoli care au reclamat faptul ca erau umflate cutiile cu lapte.

"S-a luat masura preventiva a blocarii intregului lot de lapte care urma sa fie distribuit vineri in judet. Distribuirea a fost sistata si luni. Nu avem niciun copil imbolnavit", a spus Cuibus.

Licitatia pentru distribuirea laptelui din programul guvernamental "Laptele si cornul", organizata de Consiliul Judetean Cluj in anul 2013, a fost castigata de SC Dorna SA, fiind incheiat un contract cadru pe patru ani. Valoarea totala a contractului este de 6,6 milioane de lei.

De produsele din programul "Laptele si cornul" beneficiaza circa 57.000 de elevi din judetul Cluj.